Побойничката от видеото с пребитото дете от Перник също е

...
Побойничката от видеото с пребитото дете от Перник също е
Коментари Харесай

Психолог: Побойничката от Перник е малтретирана. Знае как да бие, това не се учи в училище

Побойничката от видеото с пребитото дете от Перник също е измъчвана,заяви пред Българска национална телевизия детският психолог Иван Игов.
„ Това момиче биеше „ професионално “, тя е била измъчвана, тъй като знае по какъв начин да бие. Това не се учи по малкия екран или в учебно заведение. Потресаващо е, тя е съвсем на 18 година и е един предстоящ принудител “, разяснява Иван Игов.
Психологът изясни, че в този случай има две жертви – едното е битото дете, а другото е момичето, което го малтретира.
За последните два месеца знам за най-малко още два сходни случая на тормоз в учебно заведение, които бързо бяха покрити от родители и шефове. Децата и учителите би трябвало да знаят, че деца със специфични потребности имат по-различно усещане и би трябвало да се подхожда по-внимателно към тях. Аз бях покъртен, когато видях видеото.
Според детския психолог би трябвало да се сътвори по стратегия часове за гражданско обучение на учениците.
„ В един клас има едно или две деца, които са насилниците и 2-3 деца, които са жертви, всички останали са едно безмълвно болшинство. Дори в учебно заведение няма часове по публично познание, които искахме да прокараме по стратегия. Поне два часа на седмица да се приказва по какъв начин се усеща всяко едно дете, какво е принуждение и така нататък? “, разяснява той.
Иван Гигов сподели, че децата би трябвало да се научат да бъдат съчувствени.
„ Ако всичко можеше да се научи у дома, нямаше да бъде измислено учебното заведение. То е, с цел да може децата да бъдат научени да бъдат жители. Училището е място, в което би трябвало да възпитаваме жители “, изясни Гигов.
„ Има и положителни образци с усилието на родителите на деца със специфични потребности, които учат учители и деца по какъв начин би трябвало да се отнасят към тях “, изясни психологът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР