Победата на Украйна във войната срещу Русия зависи от сътрудничеството

...
Победата на Украйна във войната срещу Русия зависи от сътрудничеството
Коментари Харесай

Зеленски: Победата на Украйна във войната срещу Русия зависи от сътрудничеството с ЕС

Победата на Украйна във войната против Русия зависи от съдействието с Европейския съюз, съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз, които се събраха през днешния ден за среща в Киев, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски също по този начин акцентира какъв брой е значима поддръжката за Украйна в региона на защитата, откакто Конгресът в Съединени американски щати не включи помощта за Украйна в законопроект за федералните разноски и изборите в Словакия бяха извоювани от партия, чийто водач сподели, че ще приключи военните доставки за Украйна.

Украйна се надява да извърши редица критерии на Европейски Съюз за присъединение към блока и разчита в огромна степен на западната военна помощ от началото на съветската пълномащабна инвазия.

" Сигурен съм, че Украйна и целият свободен свят са способни да завоюват тази борба. Но нашата победа зависи непосредствено от нашето съдействие с вас ", съобщи Зеленски в свое послание към министрите. " Много е значимо за всички нас да създадем стъпки напред във всички области, без да стопираме на никое място, да прибавим интензивност към Европа, да прибавим водачество към Европа ", добави той в обръщението, оповестено на уеб страницата на президентството.

" Сега непрекъснато се нуждаем от нови стъпки във връзка с защитата и дипломацията, на политиката и интеграцията, на стопанската система и глобите – стъпки, които ще заздравят общите ни позиции ", сподели още Зеленски. По думите му тези стъпки включват " действия в поддръжка на защитата на Украйна и на отбраната на животи ".

" Също по този начин е доста значимо да се усили оптимално укрепването на небесния щит на Украйна в навечерието на зимата. Противовъздушните системи, които нашата страна получи, като " Пейтриът " (Patriot), ИРИС-Т (IRIS-T), " Нейсамс " (NASAMS) и други, към този момент играят позитивна роля и избавят животи ", сподели украинският президент. " Нуждаем се от още от тези системи – изключително няколко " Пейтриът ", с цел да защитим нашите южни райони, което може фундаментално да промени ситуацията и значително да обезсмисли съветския гнет ", добави Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР