Победата на Социалдемократическата партия в Германия е важен знак за

...
Победата на Социалдемократическата партия в Германия е важен знак за
Коментари Харесай

Петър Витанов: Победата на левите в Германия е важен знак за цяла Европа, трябва да даде импулс и на БСП |

Победата на Социалдемократическата партия в Германия е значим знак за цяла Европа и би трябвало да даде подтик и на българската левица в лицето на Българска социалистическа партия. Това съобщи ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

Германските гласоподаватели наказаха Християндемократическия съюз (ХДС) за водената политика в последните години и взеха решение, че лява партия ще взема решение по-добре техните проблеми.

„ За първи път от 20 години левицата печели в Германия, което е знак, че Европа може да тръгне по нов път “, разяснява Витанов.

Германските жители, които са едни от най-големи донори на средства в Европейски Съюз, не желаят парите им от налози да отиват за корупционни схеми. Това кореспондира и с мнението на българските жители, които също са разочаровани, когато виждат, че европейските пари влизат в джобовете на шепа доближени до властта.

„ Критиките към ръководещите до момента в Германия бяха свързани и с протекцията, която те осигуряваха за някои държавните управления в Източна Европа, а по време на акцията съперници на Меркел и партията й акцентираха, че тя е подкрепяла корупционни модели на ръководства и даже даваха за образец България “, разяснява Витанов.

„ Германия е значим сътрудник на България и един от най-големите вложители в стопанската система ни. Убеден съм, че бъдещото държавно управление ще работи добре със страната ни “, сподели още Витанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР