Победата на Републиканската партия на предстоящите междинни избори за Конгрес

...
Победата на Републиканската партия на предстоящите междинни избори за Конгрес
Коментари Харесай

Вашингтон поуст: Победата на републиканците на изборите в САЩ може да лиши Киев от военна помощ

Победата на Републиканската партия на идните междинни избори за Конгрес на Съединени американски щати може да отслаби поддръжката на Вашингтон за Украйна, съобщи сенаторът Крис Мърфи пред .

 

" Ако републиканците управляват Камарата на представителите или Сената, мисля, че има възможност да спре всякаква спомагателна поддръжка ", сподели политикът. Той изясни, че измежду американския хайлайф има съперници на концепцията да се помога на Киев, макар че настоящето държавно управление поддържа Украйна.

В публикацията се отбелязва, че в този момент републиканците са по-склонни да поддържат концепцията на Белия дом за още на 12 милиарда $ за Украйна, само че в случай че обаче републиканците завоюват изборите за долната камара на Конгреса или още повече за Сената, нещата могат да се трансформират.  " Мисля, че има действителен риск тази резолюция да е последният път, когато финансираме Украйна ", признава Мърфи.

 

 

Сенаторът добави, че сходно развиване на събитията би било пагубно за Киев и би засегнало боеспособността на ВСУ. На фона на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас, която стартира на 24 февруари, Вашингтон и съдружниците от НАТО не престават да доставят Украйна с оръжие. Москва нееднократно е заявявала, че западните оръжейни доставки единствено удължават спора, а превозът с тях се трансформира в законна цел.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект за разпределяне на военна, икономическа и филантропична помощ за Киев. Той включва и разнообразни средства, свързани по един или различен метод със обстановката в Украйна. Конгресът усили сумата на съвсем 40 милиарда $ от в началото поисканите от президента 33 милиарда $. По-късно Съединени американски щати оповестиха нов пакет от помощи за Киев.

 

Източник: 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР