Победата на Арсенал над Тотнъм в лондонското дерби нанесе тежък

...
Победата на Арсенал над Тотнъм в лондонското дерби нанесе тежък
Коментари Харесай

Обелка от банан струваше скъпо на фен на "Тотнъм"

Победата на " Арсенал " над " Тотнъм " в лондонското дерби нанесе тежък удар по почитателите на " шпорите ". След последното попадение в срещата на Пиер-Емерик Обамеянг, оформило изразителния триумф за " артилеристите " с 4:2 , последовател на губещия отбор хвърли на терена... обелка от банан.

Като резултат, ентусиастът се елементарни с опцията да гледа спортни срещи доживот.

" Осъждаме това деяние и ще оказваме помощ с следствието по случая. Притеснителен факт е, че напоследък случаите, свързани с расизма, са зачестили. ", споделиха от организацията Kick It Out, бореща се с расизма по футболните терени.

6 ареста са били направени по отношение на мача. От полицията оповестиха, че трима са били пуснати под парична гаранция, един ще бъде изслушан по-късно този месец, а други двама са освободени.

" Поведение на трибуните, като това, което видяхме на мача сред " Тотнъм " и " Арсенал ", е неприемливо и от клуба се надяваме, че ще бъдат взети нужните ограничения ", разяснява представителят на " шпорите ".

Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, също се изрече остро по тематиката: " Трябва да се съсредоточим върху основаването на повече акции против расизма. До момента глобяваме тимове, само че очевидно не е задоволително. Трябва да покажем на младите, че това надалеч не е вярно. За мен този акт беше отблъскващ. "

От Висшата лига също излязоха с малко мнение по тематиката: " Дискриминацията няма място във футбола и обществото като цяло. "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР