Победа. Така премиерът Кирил Петков определи визитата си в САЩ

...
Победа. Така премиерът Кирил Петков определи визитата си в САЩ
Коментари Харесай

Петков за газа: Победа! Проверява Южен поток

Победа. Така министър председателят Кирил Петков дефинира визитата си в Съединени американски щати и контрактувания полутечен газ при започване на държавното съвещание.

Договорихме 2 кораба за юни месец да дойдат, които са на цени, доста по-добри от цените на европейските пазари и от тези на Газпром. Министерството на енергетиката ще продължи да договаря дълготрайните доставки, разяснява Петков.

Това дава опция за първи път България да има същинска диверсификация, българите да имат най-хубавите цени, най-сигурните доставки, без да разчитаме на един снабдител, който едностранно да трансформира цени и контракти. Това беше една голяма победа, разяснява още министър председателят. Но по този начин и не сподели каква ще е цената на въпросния полутечен газ.

Второто нещо, имаме огромен прогрес за намирането на заместващи Ф-16 самолети, като опция на това, че има закъснение на тези, които поръчали, а се бавят. Министърът на защитата продължава с намирането на тези заместващи общности, тъй че българското небе да бъде предпазено, сподели още Петков.

Той разгласи, че още през днешния ден ще издаде заповед за цялостна инспекция по всичките аспекти на Южен поток. Този вид планове са тъкмо за това което се приказва, когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин, съобщи Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР