По всичко личи, че Велико народно събрание ще има.Имаме информация,

...
По всичко личи, че Велико народно събрание ще има.Имаме информация,
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Имам информация, че БСП ще подкрепят Велико народно събрание

По всичко проличава, че Велико национално заседание ще има.

Имаме информация, че Българска социалистическа партия ще поддържат концепцията след среща на Нинова с дипломат на западна страна. Това написа водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки във „ Facebook “. Засега от левицата не са реагирали. Социалистите отхвърлиха предлагането на ГЕРБ за съвещания по отношение на концепцията им да се свика Велико национално заседание и нова Конституция.



По-рано през днешния ден ГЕРБ организираха съвещания с НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. След диалога им стана ясно, че „ Обединени патриоти “ ще поддържат концепцията им, като партията на Каракачанов ще го направи под изискване.

Ако разликите с съдружните сътрудници бъдат изчистени, ГЕРБ събират 116 подписа, само че са им нужни още 4 за внасянето на плана за привикване на Велико народно събрание. Консултациите с ВОЛЯ би трябвало да се проведат на 2 септември.

„ Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в Народното събрание сме били очевидци на превръщане на позицията на социалистите след напън от несъмнено посолство. Така беше, да вземем за пример, при гласуването за модернизирането на армията. Да не приказваме за разкритията с кого са съгласували номинацията на Радев за президент. Явно социалистите не могат да водят независима политика и се въртят в посока, заложена от външни фактори “, написа Марешки.

По-рано тази седмица водачът на ВОЛЯ разгласи в ефира на bTV, че от партията му са срещу Велико народно събрание, само че в случай че би трябвало да се свика – в този момент е времето. Днес Марешки добавя позицията си, като прецизира, че сегашният парламент е законно определен и той би трябвало да излъчи експертно държавно управление, което да се оправи с политическата рецесия.

„ Другата му основна задача би трябвало да бъде да провежда транспарантни и почтени избори, тъй като един длъжностен кабинет на Радев, диктуван от Нинова, няма по какъв начин да го направи! “, написа още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР