Да се прекрати промяната на движението на бул. Патриарх Евтимий“

...
Да се прекрати промяната на движението на бул. Патриарх Евтимий“
Коментари Харесай

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Да се приключи смяната на придвижването на бул. „ Патриарх Евтимий “ и бул. „ Витоша “, реши Софийският административен съд. Магистратите постановиха  да бъдат „ абсолютно прекъснати дейностите на Столична община “
по смяна на придвижването в центъра на София.
Това гласи известие на формалната страница на съда.

„ Административен съд София – град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите,
осъществявани от длъжностни лица от Столична община,
разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов. Във връзка с въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “. Чрез разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък “, гласи цялото известие.

То гласи още, че съдът е приел, че дейностите не се основават на административен акт или закон и следва да бъдат прекратени неотложно.
Разпореждането на съда може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в тридневен период.
Промените провокираха седмица митинги от страна както на жителите на центъра, по този начин и на таксиметровите водачи. Причината за гнева на таксиметровите водачи е, че са махнати стоянките. А на жителите на региона – че не са били предизвестени, както и че новата маркировка в действителност прави безпорядък в придвижването. Причината -трябвало да бъдат комуникирани повече с хората.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР