По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът продължават да отстъпват позиции

По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският $ продължава да се ускорява във връзка с еврото, английската лира стерлинг и японската йена.

Пазарните участници правят оценка протокола от майското съвещание на Федералния запас, който сподели, че редица водачи на централната банка на Съединени американски щати считат за належащо в допълнение стягане на паричната политика.

" Някои ръководители означиха, че идната среща евентуално ще изисква ново нарастване на лихвения %, защото, в сходство с техните прогнози, придвижването на инфлацията в Съединени американски щати към задачата на Фед от 2% може да остане недопустимо постепенно ", се споделя в протокола.

В същото време " няколко участници в срещата споделиха, че в случай че обстановката в стопанската система на Съединени американски щати се развива в сходство с техните упования, по-нататъшно стягане на политиката след срещата през май може да не е належащо ", се споделя в документа.

Съдейки по котировките на фючърсите на равнище лихвен %, възможностите Фед да го увеличи с 25 б.п. през юни се правят оценка от пазара на 30%, вероятността за повишение на лихвите преди края на юли е 55%, съгласно данните на CME Group.

Международната рейтингова организация Fitch сложи в сряда дълготрайния рейтинг на Съединени американски щати от " ААА " за преразглеждане с " отрицателна " вероятност заради забавянето на договарянията по въпроса за лимита на държавните заеми на страната.

В прессъобщението на организацията се отбелязва, че политическата партизанщина на страните, участващи в разискването на този въпрос, пречи на съглашение за повишение или прекъсване на тавана на държавния дълг на Съединени американски щати, до момента в който крайният период за решение наближава.

По подигравка на ориста, този фактор също поддържа $, защото способства за увеличение на притока на инвеститорски средства в активи убежища, написа Trading Economics.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта прибавя 0,15%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,16%.

Към 10:30 часа българско време общата европейска валута поевтинява с 0,21% и се търгува на равнище 1,0725 $ за едно евро по отношение на 1,0750 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време спадна с 0,14% - до $1,2347 за един паунд спрямо $1,2365 за паунд в края на вчерашната търговия.

Цената на американската валута по отношение на японската възлиза на 139,45 йени против 139,47 йени за един $ при затваряне на търговията в сряда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР