По време на телефонния си разговор тази вече президентите на

...
По време на телефонния си разговор тази вече президентите на
Коментари Харесай

Кремъл посочи целта на разговора Путин-Байдън

По време на телефонния си диалог тази към този момент президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън ще обсъдят плануваните през януари руско-американски договаряния. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като удостовери че диалогът е по самодейност на Путин, съобщи БНР.

Песков уточни, че задачата на телефонния диалог е да продължи разискването на въпросите, които бяха в дневния ред на договарянията сред двамата президенти на 7 декември. Той подсети, че по-късно съветската страна е изложила позицията си в два проектодоговора, които бяха предадени на 15 декември на Съединените и на техните съдружници в НАТО. 

" Затова в този момент от наша позиция, от позиция на президента Путин, е назряла нуждата от още един телефонен диалог преди началото на упоменатите договаряния. Всички договаряния се водят с една единствена цел - да се реализира компромис предвид на кардиналните позиции на страните ". 

По време на постоянния си седмичен брифинг представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова потвърди, че договарянията сред Москва и Вашингтон са планувани на 10 януари в Женева и добави:

" По време на договарянията ще искаме от американската страна да ни даде твърди юридически гаранции за сигурността на Руската федерация, а именно неразширяване на НАТО на изток и неразполагане на застрашаващи Русия оръжейни системи наоколо до границите на нашата страна ". 

Начело на съветската делегация ще бъде заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, а на американската - заместник-държавния секретар Уенди Шерман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР