По време на търговията в петък сутринта щатският долар поскъпва

...
По време на търговията в петък сутринта щатският долар поскъпва
Коментари Харесай

Еврото и паундът отново поевтиняват

По време на търговията в петък сутринта щатският $ нараства във връзка с еврото, паунда и японскат йена.

В четвъртък еврото поевтиня с 1,1% по отношение на $, като спадът се ускори след публикуването на резултатите от съвещанието на Европейската централна банка. Регулаторът предстоящо увеличи лихвата със 75 базисни пункта за втори следващ път - до 2% от 1,25%.

Днес, към 10:20 часа българско време общата европейска валута се намали с 0,22% и се търгува на пазара по $0,9949 за едно евро спрямо $0,9964 за евро в края на предходната сесия.

Разменният курс на двойката евро/йена в това време ев зоната от 145,98 йени дружно евро при 145,76 йени за евро в четвъртък.

Американската валута се търгува по отношение на японската на равнище 146,88 йени аз един $ против 146,29 йени за $ при закриването на сесията предходния ден.

За една английска лира стерлинг през днешния ден на пазара дават 1,1516 $ спрямо курса 1,1565 $ за един паунд в края на вчерашната търговия.

Едно евро се разменя против 0,8637 паунда при 0,8620 паунда за евро ден по-рано.

Японската национална валута реагира едва на резултатите от съвещанието на Централната банка на страната, която остави непроменени главните параметри на паричната политика. Краткосрочният лихвен % по депозитите на комерсиалните банки в Централната банка беше оставен на минус 0,1% годишно, целевата рентабилност на десетгодишните ДЦК е към нула. Тези решения бяха в сходство с упованията на множеството анализатори.

В същото време централната банка на Япония увеличи прогнозата си за инфлацията за настоящата фискална година, която ще завърши през март 2023 година Сега се чака потребителските цени без пресните храни да се покачат с 2,9% по отношение на плануваните 2,3% през юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР