Държавният дълг на САЩ към днешна дата е близо 50%

...
Държавният дълг на САЩ към днешна дата е близо 50%
Коментари Харесай

Дългът на САЩ, който се превръща в заплаха за пазарите

Държавният дълг на Съединени американски щати към днешна дата е близо 50% по-висок от началото на Ковид пандемията. Това провокира възходяща угриженост както на Уолстрийт, по този начин и във Вашингтон, написа MBC. Към днешна дата федералният дълг в този момент възлиза на $34.5 трилиона, което съставлява нарастване от $11 трилиона от март 2020 година насам. Това възлиза на над 120% от общата стопанска система на Съединени американски щати, написа NBC.

Въпреки че опасенията по отношение на тези големи числа в началото бяха лимитирани най-вече до политически диспути, неотдавна те привлякоха вниманието на видни фигури както в държавното управление, по този начин и във финансите. Някои специалисти даже спекулират дали разноските, свързани с дълга, могат да съставляват забележителен риск за световния фондов пазар.
 Снимка 613558
Източник:

Председателят на Федералния запас Джеръм Пауъл обърна внимание на казуса по време на тирада пред банкери в Амстердам, наблягайки спешността на оправянето със структурните дефицити. Пауъл прикани хората да прегледат последните отчети на Бюджетната работа на Конгреса по отношение на фискалното положение на нацията и акцентира нуждата определените чиновници да се заемат с казуса " неотложно ".
 Затъваме във високолихвен държавен дълг
Затъваме във високолихвен държавен дълг

Министерството на финансите пусна в послание нова емисия държавни скъпи бумаги

И до момента в който задграничните притежания на федерален дълг на Съединени американски щати се усилиха, не престават опасенията, че възходящата рентабилност на облигациите може да засегне пазарите на акции. Анализаторите предизвестяват, че актуалната траектория на федералния дълг е неустойчива и може да се наложи политиците да се оправят с фискалните несъответствия, преди обстановката да се утежни. Повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния запас в допълнение усложнява обстановката с дълга, допринасяйки за по-високи лихвени разноски.

Прогнозите на Бюджетната работа на Конгреса акцентират тревожна картина на дълга и дефицитите. Агенцията пресмята, че общественият дълг, като се изключи вътрешноправителствените отговорности, ще се усили от 99% от Брутният вътрешен продукт до 116% през идващото десетилетие, надминавайки всички предходни равнища в историята на нацията.

Нарастващите бюджетни дефицити главно подтикват нарастващия дълг, като прогнозите сочат недостиг от $1.6 трилиона през фискалната 2024-а, който се чака да нарасне до $2.6 трилиона до 2034-а година.
 Глобалният дълг скочи до нов връх и
Глобалният дълг скочи до нов връх и " удари " международната стопанска система

Има три страни, които са главните виновници за ситуацията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР