Разликата в средната заплата у нас между отделните области достига

...
Разликата в средната заплата у нас между отделните области достига
Коментари Харесай

Експерт видя колко ще скочат заплатите у нас тази година

Разликата в междинната заплата у нас сред обособените области доближава до 1600 лева, сочат последните данни на националната статистика. Според Георги Първанов, специалист по човешки запаси, член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора и на Българската конфедерация по заетостта, тези данни не са изненадващи.

" Подобна е обстановката и в прилежащите страни. Важно е да съпоставяме освен номиналният размер на заплатата, само че и индикатори като качество и цена на живота ", сподели той пред БНР.

Централите на множеството от фирмите са в София и в огромните градове. " Центровете на общинските и държавни компании също са там. Повечето неправителствени организации са там. Продължава и процесът по пренасяне на младежи към огромните градове ", уточни Първанов.

Отбеляза, че фирмите са под доста огромен напън: " Евентуалното въвеждане на еврото ще сътвори и спомагателен подобен. Част от тях са на ръба на опциите хем да бъдат печеливши, хем да съумяват да задържат личния състав. Важна е системата за препоръка. "

Експертът уточни, че се следи сериозен растеж на заплатите през последните години. " Той продължава и през тази. Вероятно ще има към 9-10% приблизително нарастване. Големият въпрос е какъв брой е действителната инфлация и дали продуктивността пораства редом с увеличението на заплатите ".

Първанов предвижда, че през тази година ще забележим относително идентичен растеж на заплатите в другите браншове.

Той не пропусна да означи и отрицателната наклонност за съществуване на огромен брой хора, които нито работят, нито учат. " Паднахме под три милиона като брой на хората, които работят ".

Влизаме в летния сезон с голям недостиг от фрагменти, изясни още специалистът. " Още в този момент би трябвало да се възнамеряват стъпките за зимния сезон и за идващото лято, както и дълготрайни визии в посока на по-бързия импорт на фрагменти. Важно е България да има цялостна тактика ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР