По време на срещата в Хелзинки, руският президент Путин подари

...
По време на срещата в Хелзинки, руският президент Путин подари
Коментари Харесай

В топката, която Путин подари на Тръмп, откриха NFC предавател

По време на срещата в Хелзинки, съветският президент Путин подари на американския президент футболна топка от завършилото към този момент Световно състезание по футбол и съобщи, че „топката в този момент е в ръцете на Тръмп“. Ръководителят на Белия дом даде обещание, че ще я подари на сина си, който обича футбола.
Подаръкът на Путин провокира недоволството на някои американски политици. Лансира се мнението, че токата не трябва да бъде вкарвана в Белия дом, тъй като в нея може да има подслушващо устройство. От своя страна шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс сподели, че футболната топка ще бъде най-внимателно тествана.

Специалните служби приложиха общоприетата процедура, на която се подлагат всички дарове, връчвани на главата на Белия дом. И в действителност, във футболната топка бе открит предавател.

Bloomberg обърна внимание на фотографията, на която се вижда по какъв начин Владимир Путин подава подаръка на Доналд Тръмп. Ясно се вижда NFC признака.



Този дребен NFC чип е инсталиран вътре в топката. Неговото предопределение е, при поднасяне на смарт телефон към футболната топка, да изпрати линк за евакуиране на приложение на Adidas. С това приложение могат да се гледат спортните вести и събития. Според Adidas, тази отпратка не може да се препише или да се размени.

Bloomberg означи, че няма никакви аргументи да се смята, че този NFC чип е уязвим към хакерски офанзиви. Но по едно и също време с това зададе въпрос, дали не може да се употребява като един от векторите за офанзива от страна на руснаците. Засега Adidas не е дал отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР