По време на специализираната полицейска акция, която се проведе в

...
По време на специализираната полицейска акция, която се проведе в
Коментари Харесай

ГДБОП разби вратата на семейство с деца по погрешка

По време на профилираната полицейска акция, която се организира в няколко столични квартала в понеделник, ГДБОП са объркали един от адресите и са разрушили входната врата на семейство с дребни деца. За това удостовери и ръководителят на дирекцията комисар Любомир Янев. „ Обект на вътрешна инспекция в Министерство на вътрешните работи е. Когато приключим инспекцията, ще ви дадем информацията ”, сподели той за БГНЕС.

Днес профилираната прокуратура и ГДБОП проведоха брифинг във връзка дейностите по следствието, при което преди дни бяха арестувани 20 индивида, а десетки адреси бяха претърсени. На петима души ще бъдат повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство, изнудване и имотни измами. Групата е работила от 2014 година в столичните квартали  " Христо Ботев ", " Враждебна ", " Левски ", " Дружба " и " Димитър Миленков ".

Задържаните имат богато престъпно минало. Те са осъждани за закононарушения срещу личността - за телесна цялост, за полова цялост и закана за ликвидиране. До момента 43 лица са разпитани в качеството на очевидци. Не всички от тях са жертви, част от тях са били свързани с групата. Много от жертвите обаче не желаят да дават показания, обясниха от ГДБОП.

Днес прокуратурата желае непрекъснато задържане за всички 5 упрекнати. Специализираният съд гледа ограниченията им за неотклонение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР