По време на служебния кабинет са правени проверки във ВМА.

...
По време на служебния кабинет са правени проверки във ВМА.
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков също защити проф. Николай Петров

По време на служебния кабинет са правени инспекции във ВМА. Това сподели някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков в интервюза Българска национална телевизия по отношение на проблема с оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и това, че точно по времето на неговия кабинет е направена инспекцията за публичните поръчки във Военно-медицинска академия. " Не съм гледал одитния отчет, единствено знаех за него и това, че провокира известно напрежение ", разясни той.
Герджиков съобщи, че още тогава проф. Петров е загатнал, че може да се отдръпна като шеф на болничното заведение. Герджиков обаче, го посъветвал да не прави такива внезапни ходове. " Резултатите от инспекцията не са били коментирани със служебния вицепремиер и министър на защитата Стефан Янев, който тогава е бил принципал на ВМА. " Не съм толкоз на вътре в казуса, с цел да бъда безапелационен, само че ми се коства, че някои са търсили цаката на министър Николай Петров. Сам по себе си този факт, че неговият сякаш шурей е част от един консорциум, част вътре от многото компании, не е в положение да опорочи тази социална поръчка, съгласно мен. Доколкото аз съм осведомен с нещата ", съобщи проф. Герджиков.
" Имам от от дълго време мнение за проф. Николай Петров, считам, че е доста първокласен и админ, и доктор. Грехота е такива хора по този начин елементарно да изгарят поради напрежение към името, а те се пораждат по подбуди най-често не толкоз чисти ", разясни проф. Огнян Герджиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР