По време на събитието Build 2018, специалистите на Microsoft съобщиха

...
По време на събитието Build 2018, специалистите на Microsoft съобщиха
Коментари Харесай

Build 2018: Excel ще поддържа JavaScript

По време на събитието Build 2018, експертите на Microsoft оповестиха нещо прекомерно забавно. Скоро Excel ще има вградена поддръжка на JavaScript.
Потребителите ще могат да задават лични формули, които ще се съхраняват в обща база формули. След това тези формули могат да се вмъкват в таблиците на Excel и ще се обработват от JavaScript тълковник , а не от енджина на самия Excel.

Засега поддръжката на JavaScript в Excel е осъществена единствено за Developer Preview потребителите. Има версии за Windows и Mac. За да се опитва новата функционалност, потребителят би трябвало да е участник в програмата Office Insiders.

Тази забавна опция незабавно бе тествана. Присъстващият на конференцията прочут експерт Чейз Дардаман (Chase Dardaman) конфигурира сътрудника CoinHive за рандеман на криптовалута. Посетителите се убедиха, че всичко работи обикновено.



На изображението се вижда, че CoinHive, работещ в средата на Microsoft Excel Web Content, по време на тестванията е натоварил централния процесор до 206,33%.

Подробният доклад за основаването и работата на PoC експлойта експертът разгласява в своя блог. Той споделя, че към този момент новата JavaScript функционалност е на бета равнище. Но когато излезе финалната версия, очевидно ще би трябвало да се вземат ограничения, с цел да не се позволява стартирането на злотворен код.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР