По време на разкопки в северен Египет археолозите открили мумия

...
По време на разкопки в северен Египет археолозите открили мумия
Коментари Харесай

Намериха мумия със златен език

По време на разкопки в северен Египет археолозите разкрили мумия със златен език. Смята се, че находката е на 2000 години, оповестява Daily News Egypt.

Както отбелязва вестникът, мумията е била измежду 16 зле непокътнати погребения в храма Taposiris Magna, западно от Александрия. Находката свидетелства за погребалния ритуал на египтяните, необятно публикуван през гръко-римския интервал от историята на страната. Според учените по време на обред на мумиите са давали златен език от фолио, с цел да може умрелият човек да беседва с бога на подземния свят Озирис.

Освен това екип от учени откри две мумии, увити в позлатена черупка, направена от измазани пластове папирус или лен, написа списание Smithsonian. Една от двете мумии има корона, украсена с рога и кобра на челото.

По-рано австралийски учени установиха, че антична египетска мумия от 20-та династия на фараоните, открита през 19-ти век, е затворена в  пашкул. До този миг тази процедура не е разказана в научната литература и не е известно сигурно какъв брой необятно публикувана е тя, написа Лента.ру.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР