По време на разговорите видяхме различни обяснения защо не се

...
По време на разговорите видяхме различни обяснения защо не се
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов, политолог: ГЕРБ-СДС изначално са търсили провал на преговорите

„ По време на диалозите видяхме разнообразни пояснения за какво не се намира единодушие за съставяне на държавно управление. Аз мисля и от ден на ден съм уверен, че изначално ГЕРБ-СДС са влезнали в тези договаряния с концепцията те да бъдат провалени, с цел да се стигне до предварителни парламентарни избори. “

Това показа в Праймтайм политологът доцент Милен Любенов.

 

В договарянията видяхме разнообразни оферти, в това число и във връзка с персоналния състав на държавното управление. Те изглеждаха като оферти, които се вършат по-скоро с цел да бъдат отхвърлени от отсрещната страна.

Когато влизаш с настройката да бъдат саботирани договарянията и да хвърлиш виновността на своя сътрудник, неизбежно се стига до такава обстановка. Сега ще сме очевидци на тълкования от двете страни, с които те ще се пробват да се оправдават пред своята аудитория – за какво за следващ път стигаме до избори.

Имаха девет месеца разполагаем, в които трябваше да бъдат позволени редица въпроси, в това число и за механизма за взимане на решения. Изглежда, че ГЕРБ-СДС, а и Движение за права и свободи, са решили, че за тях е по-добре да се отиде на избори.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР