По време на продължаващите и днес преговори в Брюксел за

...
По време на продължаващите и днес преговори в Брюксел за
Коментари Харесай

Борисов изобрети пазарлъка в ЕС през Фейсбук

По време на продължаващите и през днешния ден договаряния в Брюксел за избор на претендентите за водещите позиции в Европейския съюз, българският министър председател Бойко Борисов е изобретил нов род в политиката - спорене през Facebook онлайн. Тази теза разви пред бТВ политологът проф. Анна Кръстева.

„ Видяхме два правилото на правене на политика. Единият е – ти ще помислиш за Шенген и мониторинга, ние ще те подкрепим”, добави тя.

Преговорите сред евролидерите за управителните постове в европейските институции не могат да бъдат на мрачно, счита въпреки това доцент Татяна Буруджиева, която уточни, че до момента хората в никакъв случай не са ставали очевидци на дебатите.

Според Буруджиева дейностите на Борисов са част от политическия развой – да се изложат държавните ползи и да се защитят персоналните позиции. „ Трябва да има логичност, когато напускаш избрани позиции, тъй като министър председателят очерта позицията, че Вебер е техният претендент, те са си от ЕНП”, сподели още тя.

Тежките договаряния сред евролидерите приказват за политическа рецесия, счита проф. Кръстева. „ Големият абсурд е, че в мига, в който не могат да се схванат, излизат извънредно положителни стопански данни – рекордно ниска безработица. Това не е тотална рецесия, а политическа рецесия на водачеството, която има потребност от време, с цел да се откри компромис”, сподели проф. Кръстева.

Буруджиева съобщи, че разногласието за постовете е разумно разследване на рецесията в връзките сред жителите и политиците в Европа. „ Гражданите имат съответни претенции, те не дадоха опция на евролидерите по този метод да се договарят, както до момента, тъй като картината е доста по-пъстра – имаме нови водачи с амбиции”, разяснява политологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР