По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич призова

...
По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич призова
Коментари Харесай

Вучич призова България да продължава да доставя на Сърбия руски газ



По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич прикани България да продължава да доставя на страната му съветски газ:

" За нас е значимо България да не спре притока на съветски газ по " Балкански поток ". Вие ни доставете газа, до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие желаете, си е ваша работа, това не е проблем за нас. Трудно се води рационален разговор с някого, когато целият свят е обзет от нервност ", съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

Коментарът му е във връзка казаното през вчерашния ден от българския финансов министър Асен Василев в изявление за БНР, че България няма да възобновява контракта с „ Газпром “ за доставка на природен газ поради ситуацията в Украйна.

Последва и реакция от държавното сдружение " Сърбия газ ", чийто шеф Душан Баятович съобщи, че България не може да спре закупуването на съветски газ, тъй като самата тя ще остане без газ и добави, че изказването на Асен Василев се дължи на напън против България, само че дефинира това и като напън против Сърбия и Унгария.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР