По време на пика на студеното време тази зима, цели

...
По време на пика на студеното време тази зима, цели
Коментари Харесай

Газпром: Възможно е в Европа да има замръзнали градове през зимата

По време на пика на студеното време тази зима, цели европейски градове може да " замръзнат " без отопление, сподели шефът на " Газпром " Алексей Милер по време на форума " Руска енергийна седмица ", заяви РБК.

Той разясни думите си, че зимата би могла да бъде относително топла, само че в случай че даже " единствено една седмица се окаже извънредно студена ", то през това време " цели градове могат да замръзнат ".

В предходни години, през зимните пикове на студа " Газпром " доставяше на Европа от 600 милиона до 1,7 милиарда кубически метра газ на денонощие, напомни Милер.

Шефът на съветският газов колос счита, че Европейски Съюз " ще оцелее " през идната зима, с помощта на нагнетения газ в газохранилищата си. По думите на Милер, има " оптимистични " прогнози и има " доста песимистични " прогнози, дадени от специалисти. Според последните, в европейските газохранилища " през март 2023 година ще останат едвам към 5% газ, т.е. те ще са на практика празни ".

" Да, Европа ще оцелее тази зима. Обаче какво ще се случи с нагнетяването на газ в газохранилищата за идните зимни месеци на 2023 година и 2024 година? ", зададе риторичен въпрос Милер по време на форума. Шефът на " Газпром " акцентира, че енергийната рецесия " не е пристигнала за малко време, а аргументите за нея имат систематичен темперамент ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР