По време на пандемията хората спестиха рекордна сума в банките.

...
По време на пандемията хората спестиха рекордна сума в банките.
Коментари Харесай

Българите спестяват рекордни суми по време на епидемията

По време на пандемията хората икономисаха рекордна сума в банките. От началото на изключителното състояние до края на март депозитите на семействата са нарастнали с 6,73 милиарда лева, или с 12%, демонстрират данните на Българска народна банка.

Това е рекорден растеж на спестяванията на жителите в границите на година, написа „ Труд “. Явно поради по-малкото пътувания, визити на заведения за хранене, заведения и театри, както и поради по-малкото извършване на покупки на облекла хората икономисват повече.

Депозитите на компаниите също са нарастнали рекордно – с 4,157 милиарда лева за година и с близо 700 млн. лева единствено за предишния месец. Увеличението на спестяванията на бизнеса в банките е с рекордните 16% в границите на година, излиза наяве от данните на Българска народна банка.

В резултат общият размер на депозитите на компании и жители е повишен с 10,4 милиарда лева за година.

Жилищните заеми не престават да бъдат най-търсени. За година те са нарастнали с 11,9% или с 1,3 милиарда лева Същевременно нарастването при потребителските заеми е с 5,5%, а заемите за бизнеса са нарастнали с 2,7%.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР