По време на извънредното положение, когато децата не посещават детските

...
По време на извънредното положение, когато децата не посещават детските
Коментари Харесай

Няма да се заплаща такса за детските градини по време на извънредното положение


По време на изключителното състояние, когато децата не посещават детските градини, родителите няма да заплащат такса. Това съобщи в ефира на Радио „ Фокус “ Мария Минчева, шеф на Дирекция „ Образование “ към Столична община. Тя посочи, че отсъствията на децата от началото на март, когато беше оповестена грипна зараза, ще се извиняват служебно.

След като детето не е участвало, няма да заплаща никаква такса. Тази такса в действителност се разпределя съразмерно на броя на дните, които детето е посещавало през месеца. Тя се заплаща след приключването му, а не авансово, защото таксата е цена за предоставена услуга.

Мария Минчева изясни още, че няма смяна при първото класиране за банкет на деца в детските градини и подготвителните групи към учебните заведения, то ще се извърши на 15 май. В случай на удължение на изключителното състояние след 13 май, тогава има подготвеност и за удължение периодите за записване с месец, добави тя.

Всички детски градини имат подготвеност за естествен режим на работа през лятото, защото доста от родителите към този момент са употребявали отпуската си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР