По време на изложението CES 2019, Nvidia не само анонсира

...
По време на изложението CES 2019, Nvidia не само анонсира
Коментари Харесай

Nvidia ще активира поддръжката на G-Sync в мониторите, поддържащи FreeSync

По време на ревюто CES 2019, Nvidia освен анонсира своите нови видеокарти, само че заяви и забавни детайлности по отношение на съвместимостта на геймърските монитори и употребяваните в тях технологии. В драйвера, който ще излезе на 15 януари тази година, Nvidia ще задейства поддръжката на G-Sync в мониторите, поддържащи единствено технологията FreeSync . По този метод на притежателите на видеокарти на Nvidia към този момент няма да се постанова да закупуват по-скъпите монитори с G-Sync документ. Да си напомним, че технологията FreeSync е безвъзмездна и мониторите с нейната поддръжка са осезателно по-евтини от тези с поддръжката на G-Sync.

G-Sync и FreeSync са двете съществени технологии за синхронизиране честотата на монитора с честотата на фрагментите, рендирани от видеокартата. Благодарение на адаптивната синхронизация се получава напълно гладко изображение. Последно време G-Sync / Free-Sync съвместимият екран стана нещо като златен стандарт за актуалния геймърски компютър. G-Sync и FreeSync се базират на идентични правила, само че не са съвместими.

Не всички FreeSync монитори ще бъдат съвместими с G-Sync. Ръководителят на Nvidia Дженсен Хуанг заяви, че експертите на компанията са тествали над 400 модела монитори, от които единствено 12 са минали тестванията. Предстои тестването на още 100 модела. Ето листата със съвместимите модели монитори:
Acer XFA240Acer XG270HUAcer XV273KAcer XZ321QAgon AG241QG4AOC G2590FXAsus MG278QAsus VG258QAsus VG278QAsus XG248Asus XG258BenQ XL2740
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР