По време на Google Cloud Next, компанията анонсира ново сътрудничество,

...
По време на Google Cloud Next, компанията анонсира ново сътрудничество,
Коментари Харесай

Google и GitHub обединяват сили в помощ на разработчиците

По време на Гугъл Cloud Next, компанията анонсира ново съдействие, фокусирано над опростяването на основна част от модерната разработка на програмен продукт.
Обявеното съглашение е с GitHub, а в центъра му се слага Cloud Build, услуга, която Гугъл показа по-рано тази седмица. Става дума за CI/CD (continuous integration and continuous delivery) инструмент, който има за цел да автоматизира по-трудоемките задания по снабдяване на код към продуктовата фаза на работа. Компанията основава Cloud Build с мисъл за планове, употребяващи Docker в основата си.

Софтуерните контейнери разрешават на разработчиците да провеждат кода си в леки пакети, които елементарно могат да бъдат местени в разнообразни среди. Docker, от своя страна, към този момент е значим съставен елемент от голям брой CI/CD разработки, защото преносимостта на технологията бива употребена с лекост за преместването на файлове от преносимия компютър на разработчика или тестовата среда към продукция. Анонсираното съдействие има за цел да улесни още повече този развой.

Така, в случай че GitHub засече Docker файл в кодово вместилище, към този момент ще предлага и селекция отвън CI/CD инструментите за разработчици, които включват Cloud Build. Услугата на Гугъл получава значимо място в листата като част точно от това съдействие. Когато консуматор избера Cloud Build, той ще може да доближи функционалностите му без да открива нов таб. Платформата на Гугъл ще предлага, както автоматизиран механизъм за създаване, по този начин и опцията разработчикът да избере самичък какво му е нужно. Потребителите ще могат да настройват всеки един аспект от процеса, като прибавянето на нови стадии в работния развой, кеширането на Docker файловете за съкращаване на времето за изчакване и установяване къде да е местоположението им.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР