По време на годишната среща на експертите на Mozilla, протекла

...
По време на годишната среща на експертите на Mozilla, протекла
Коментари Харесай

Mozilla работи върху браузъра Scout с гласово управление

По време на годишната среща на специалистите на Mozilla, протекла по време на събитието „All Hands Meeting 2018“ в Сан Франциско, бе оповестено създаването на новата платформа Scout.
Главната специфичност на плана Scout е цялостното ръководство благодарение на гласови команди, без да се постанова потреблението на клавиатурата и компютърната мишка. Идеята е всички команди на браузъра, както и работата с него, да стават само посредством гласа на потребителя.

Изданието CNET добавя, че новият метод на взаимоотношение с браузъра, основан на гласови команди, може да помогне на Mozilla да стане по-пълноценен съперник на Chrome. Според статистиките на аналитичната компания StatCounter, за интервала от 2017 до 2018 година, делът на браузъра на Гугъл е 58% от цялото уеб-пространство. Делът на Firefox на Mozilla е едвам 5%.

Mozilla има намерение да показа пред обществото браузър, с който всеки може да употребява интернет, без значение от демографското състояние и без значение дали има някакви увреждания – влошено зрение, проблеми с крайниците и други. По този метод броят консуматори на Firefox може в действителност да се усили.

Проектът е на напълно ранен етап от развиването си и Mozilla не оповестява механически детайлности и периоди за Scout.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР