По време на ежегодната конференция за разработчици и програмисти, Google

...
По време на ежегодната конференция за разработчици и програмисти, Google
Коментари Харесай

Google I/O 2018: Функцията Smart Compose в Gmail ще може да пише писма вместо потребителя

По време на годишната конференция за разработчици и програмисти, Гугъл направи доста анонси. Един от тях е разширението функционалността на пощенската услуга Gmail, уеб-версията на която неотдавна получи напълно нов дизайн.
Новата функционалност се назовава Smart Compose . Тя е еволюционно отклонение на функционалността Smart Reply, анализираща наличието на писмото благодарение на невронна мрежа. Нейното предопределение, в дословния смисъл, е да написа електронни писма вместо потребителя. Писмото би трябвало единствено да бъде стартирано и системата стартира да планува, какво желае да напише потребителят.

Функцията Smart Compose ще работи непрестанно във фонов режим и ще предлага на потребителя подобаващи по смисъл изречения. Може да се каже, че Gmail ще стане доста по-интелигентен. Новата функционалност може освен да икономиса доста време при писането на електронни писма, само че и ще понижи вероятността за допускането на граматични и правописни неточности на процедура до нулата.



Smart Compose ще стартира да схваща и подтекста на писмата. Например в петък може да предложи прибавянето на фраза от рода на „Приятен уикенд“.

Новата функционалност ще работи в уеб-версията на Gmail. Обновяването към този момент стартира, само че времето за разпространение зависи от района.

Smart Compose към този момент е пробна функционалност и би трябвало да се включи от настройките. Тя работи единствено когато се употребява новия интерфейс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР