По време на днешното заседание на Общинския съвет във Варна

...
По време на днешното заседание на Общинския съвет във Варна
Коментари Харесай

Кметът: Бул. Левски ще преразпредели трафика, след това ще приемем новата транспортна схема

По време на днешното съвещание на Общинския съвет във Варна кметът Иван Портних съобщи, че новата транспортна скица на града ще бъде препоръчана за разискване пред локалния парламент едвам откакто бъде пуснат в употреба новият бул. " Левски " и стане ясно какво ще е преразпределението на трафикът в морската столица, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

" По отношение на транспортната скица и обвързваните с това други решения, считам, че с стартирането на булеварда ще настъпят преразпределения в трафика, които да огледаме и на идната сесия да обсъдим новата транспортна скица и да вземем решение в тази посока. ", сподели градоначалникът.

Той отговори и на въпрос на общинският консултант Григор Григоров, който попита кмета за какво към момента не е се прави нищо в с. Константиново по построяването на отводнителния канал и поетите задължения за ремонт на уличната и канализационната мрежа в селото.

" По отношение на въпросът за Константиново, там неведнъж кандидатствахме пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди и за жалост ни бяха отпуснати 150 000 лева единствено. Тези средства са по повод построяването на охраняем канал в селото. С решение на съвета в бюджета заложихме 2,5 млн.лв. за оправяне провалите от настъпилото там наводняване и цялата улична мрежа в региона.

Вървят процедури по желание на реализатор, незабавно по-късно ще влезне техниката, с цел да оправи инфраструктурата в Константиново.

Там е въпрос на законови процедури и време и по-късно стартираме с дейностите. ", сподели Иван Портних. /varna24.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР