По време на актуализацията на бюджета от Възраждане призоваха да

...
По време на актуализацията на бюджета от Възраждане призоваха да
Коментари Харесай

Възраждане призова да се дадат 14 милиона за лечение на деца

По време на актуализацията на бюджета от " Възраждане " приканиха да се дадат 14 милиона за лекуване на деца.

" Беше признат бюджетът на Здравната каса. За 2020 година имаме повече от 20 отхвърли на деца в чужбина и има изтеглени молби за лекуване, тъй като децата са умряли. Това е периодически проблем. Акциите за събиране на капачки, в това число и в нашата стая събираме. Затова направихме продължение за 14 милиона. Това мина в комисия и в зала. Парите бяха утвърдени. Ние имахме възприятието, че сме създали нещо значимо, с цел да спасяваме деца ", съобщи Цончо Ганев от " Възраждане ".

По думите му през вчерашния ден е била свикана изключителна комисия по финанси.

" Аз разбрах по вайбър и то не от ръководителя. Точка първа и единствена беше, че 14 милиона няма да бъдат предоставени, защото имаше механически проблем от кое перо по какъв начин да се трансферират. Там присъстваше и внушителна част от " Продължаваме промяната ". За 2021 година нямаме публични данни. Ще има ново съвещание на комисията по бюджет и финанси, с цел да се вкара това в заключителните разпореждания. Искам тези хора като откажат 14 милиона за нашите деца да отидат при родителите на тези деца, които чакат ред. Министерството на финансите пропуснаха да виждат, че има механически проблем ", добави Цончо Ганев.

Любомир Каримански от " ИТН " съобщи в отговор на " Възраждане ", че във Фонда за лекуване на деца в чужбина има задоволително пари.

" Няма да позволи да се спекулира с тематиката - лекуване на децата. Внесли сме закон за персоналната помощ и не е прегледан още. Никой не си е разрешил да спекулира. Фондът за лекуване на деца в чужбина има задоволително пари. Отказ заради липса на пари няма. Може да има отводи по други аргументи - лекарски, само че не и заради липса на пари. Ние не можем да си позволим поради бюджета на НЗОК бюджетът да бъде дисбалансиран. Бюджетната комисия е работила за лекуването на децата. Трябва да бъдем правилни. Изискал съм информация. За последните три години ще ви показва всеки отвод, с цел да видите защо са тези отводи ", сподели още Любомир Каримански.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР