По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 39-годишен мъж

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 39-годишен мъж
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за нанесена телесна повреда на полицай и за противозаконно пречене на орган на властта

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 39-годишен мъж е наказан на затвор за нанасяне на телесна щета на служител на реда и за това, че е попречил на властта да извърши служебните си отговорности.

На 06.06.2018 година обвиненият А.Д. карал лек автомобил, марка „ Опел “, по бул. „Околовръстен път“, гр. София, когато полицейски чиновници му подали знак със стоп палка да спре. Обвиняемият не спрял и траял да се движи по посоката си на придвижване, макар че и други полицейски чиновници му дали знак да спре. Последвала гонитба. Обвиняемият блъснал челно движещ се против него полицейски автомобил, който бил с включени сигнални светлини. За да избяга от униформените чиновници, А.Д. с автомобила си се качил на бордюра, съборил пътен знак и блъснал различен полицейски автомобил, а по-късно блъснал с моторното си транспортно средство служител на реда, който му давал сигнал с палка да спре. Вследствие на удара е предизвикал лека телесна щета на полицейския чиновник.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 131, алинея 2, т. 4, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са осъществени експертизи, които потвърждават виновността на А.Д.

Софийски областен съд призна А.Д. за отговорен по повдигнатото му обвиняване, като му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР