По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас съдът

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас съдът
Коментари Харесай

Затвор за изверга Сергей, блъскал жестоко майка си със стол по главата

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас съдът наложи дейно наказване от 12 месеца " отнемане от независимост " на 43-годишния Сергей А. от Бургас. Той е обвиняем за това, че на 11 август 2017 година към 00:40 ч., в бургаския квартал " Победа " на ул. "Опълченска " 36, не извършил Съдебна Заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, издадена на 01.08.2017 година въз основа на Определение на Районен съд - Бургас. Мъжът влезнал в жилището на майка си, находящо се на горепосочения адрес и й нанесъл побой - блъснал я със стол в региона на главата и раменете - закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим в затвор.

Подсъдимият е осъждан неведнъж. Търпял е голям брой ефикасни санкции " отнемане от независимост ", като последното в размер на 12 месеца е изтърпяно на 14.03.2017 година

Подсъдимият тормозел майка си от години. Тя имала успокоение единствено когато той е в пандиза. Когато се напиел ставал нападателен, чупел мебелировка и я биел. Тя се страхувала от него. В края на месец юли 2017 година Сергей А. изгонил майка си от къщата, в която двамата живеели и потрошил стъклата на прозорците. Тогава потърпевшата доста се уплашила и се свързала с юрист. Той се обърнал към съда с цел да получи ограничаваща заповед против сина й. Със свое определение от 01.08.2017 година Районният съд в Бургас наложил мярка за незабавна отбрана на потърпевшата като задължил Сергей А. да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на майка си, отстранил го от жилището, което обитавали взаимно. На 09.08.2017 година полицейски чиновници връчили на подсъдимия заповедта и му разяснили какви са отговорностите му. Въпреки това към 00:30 часа на 11.08.2017 година подсъдимият се прибрал и почнал да блъска по вратата крещейки на майка си да му отвори. Пострадалата се страхувала, че той ще разбие вратата и ще стане още по-лошо и отворила. Подсъдимият влезнал, хванал за гушата майка си и я блъснал със стол. Тогава Сергей А. напуснал къщата и счупил един прозорец. По-късно бил арестуван от полицейските чиновници.

Присъдата на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР