По високите етажи на властта присъди няма, този проблем е

...
По високите етажи на властта присъди няма, този проблем е
Коментари Харесай

Зарков с версия защо няма присъди по високите етажи на властта

По високите етажи на властта присъди няма, този проблем е дефиниран и от европейските институции, уточни в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Той разяснява законопроекта, направен от Министерството на правораздаването, за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, който беше утвърден от служебното държавно управление предходната седмица.
-->
По думите му съгласно прокуратурата присъди няма, тъй като няма задоволително следствия, т.е. задоволително данни, съдържащи информация, с цел да издигнат обвинявания. С този закон целим да решим този въпрос – за следствията, изясни министърът на правораздаването.

„ Корупционните закононарушения се проверяват и потвърждават мъчно, още по-трудно става, когато в тях е забъркано висше длъжностно лице – човек с власт, тъй като може да упражни нерегламентирано въздействие и до потопи преписката “, уточни Крум Зарков. Затова и предлагането за подобен закон на „ Продължаваме Промяната “ и на Министерството на правораздаването залагат върху идея за самостоятелна от останалите органи проверяваща организация, която да проверява точно корупционни закононарушения и точно високите етажи на властта, означи още той.

„ От министерството на правораздаването допринесохме с спомагателни гаранции за това, че този орган ще е в действителност самостоятелен и ще прави единствено това, за което е основан “, сподели министърът на правораздаването. По думите му това ще е колегиален орган, като петима души ще бъдат ръководители на ротационен принцип за по една година. Идеята е, че по този начин ще има вътрешен надзор, съобщи той.

Крум Зарков посочи, че все още Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество има необятни пълномощия, в това число от действен темперамент, само че нямайки проверяващи функционалности, тази информация не може да послужи по-нататък в наказателното произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР