По външната граница на ЕС с Турция, по суша и

...
По външната граница на ЕС с Турция, по суша и
Коментари Харесай

Берлин няма готовност да приеме бежанци от турско-гръцката граница

„ По външната граница на Европейски Съюз с Турция, по суша и море, претърпяваме обстановка, която провокира съществено безпокойствие. Виждаме бежанци и мигранти, на които турската страна е споделила, че пътят им към Европейски Съюз е открит, което, несъмнено, не дава отговор на истината. Струпалите се на границата сред Турция и Гърция бежанци и мигранти не могат да влязат в Европейския съюз “. Това съобщи представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт, представен от БГНЕС.

Припомняме, че в телефонен диалог сред немския канцлер Ангела Меркел и президентът на Турция, Ердоган изиска „ заслужено шерване на тежестта “ при приема на мигранти. Разговорите идват в миг, в който хиляди мигранти са се струпали на гръцкотурската граница, означават международните организации.

Меркел от своя страна дефинира като неприемлива политиката на Ердоган. Тя съобщи, че е разбираемо желанието на Анкара да получи по-голяма поддръжка от Европейски Съюз по този въпрос, само че тези цели не трябва да се преследват за сметка на бежанците.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разгласи в профила си във Facebook, че сиуацията от 2015 година не трябва да се повтаря никога и че незаконните мигранти би трябвало да се спрат на външната граница на Европейски Съюз. Курц изрази подготвеност страната му да окаже помощ с спомагателни полицейски сили на страните по външната граница на Европейски Съюз.

„ Ако това не стане, Австрия ще пази личните си граници ”, акцентира канцлерът на Австрия.

Междувременно, от " Фронтекс " изготвиха с отчет за водачите на Европейски Съюз, в който се показва, че ще бъде мъчно да се спре „ всеобщият поток от хора ” към Гърция, дори в случай че турските управляващи решат да им попречат. Според отчета, обстановката в околните дни ще се утежни в допълнение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР