По-умни ли сте, отколкото си мислите? Всъщност започваме с този

...
По-умни ли сте, отколкото си мислите? Всъщност започваме с този
Коментари Харесай

10 признака, че сте по-умни, отколкото предполагате

По-умни ли сте, в сравнение с си мислите? Всъщност започваме с този въпрос, защото се оказва, че доста хора подценяват своята просветеност, смятайки, че не са толкоз умни, колкото са в реалност. И в случай че вие сте измежду тях, експрертите са безапелационни, че грешите.

Истината е, че множеството интелигентни и сполучливи хора си мислят, че не имат нужните интелектуални качества, които биха желали да имат, и като цяло правят оценка интелекта си на по-скромно равнище. За да разберете дали и вие стре измежду тях, ви представяме 10 признака, които издават, че сте по-умни, в сравнение с си мислите.

1. Любознатебност

Вие сте отворени, любознателни и изпълнени с желанието да научавате все нови и нови неща. Имате ненаситна жадност за познания, четете книги, публикации по тематики, които ви вълнуват, задавате въпроси, които разкриват нови прозрения и обогатяват вашия светоглед. Готови сте да разгледате разнообразни гледни точки и признавате, че не разполагате с всички отговори и интензивно търсите нова информация от външни източници. Колкото повече познания натрупвате, стигате до извода, до който още древногръцкият мъдрец Зенон е достигнал преди епохи: " Колкото повече узнавам за живота и света към себе си, толкова повече разбирам какъв брой малко знам. "

В този подтекст на разсъждения като образец ще напомним небезизвестния резултат на Дънинг – Крюгер, който се характеризира с това, че неквалифицирани и ниско интелектуални човеци страдат от илюзорно предимство, изразяващо се в надценяване на личните качества, познавателни качества и умения. 

2. Умения за решение на проблеми

Вие сте в положение да решавате комплицирани проблеми бързо и дейно. Мислите, че можете да мислите сериозно и изобретателно, отвън кутията, предлагайки нови решения на провокациите. Имате способността да извършите крачка обратно и да анализирате обстановката, да я разделите на управляеми елементи и да измислите новаторски подходи за решение на проблеми.



3. Внимание към детайла

Обръщате внимание на дребните елементи, имате отлична памет, разпознавате модели в данни или обстановки и можете елементарно да запазвате и извиквате в съзнанието си съхранената информация. Това ви оказва помощ да вършиме връзки сред видимо несвързани хрумвания или събития, което ви разрешава тъкмо да предвидите резултатите и да намерите по-добри решения.

4. Аналитични умения

Можете да анализирате информация, комплицирани хрумвания и концепции от разнообразни гледни точки, като имате поради последствията в по-голям мащаб, които другите постоянно пропущат. Това ви дава преимущество, когато става въпрос за взимане на решения въз основа на вашето изследване и схващане на обстановката.



5. Можете да поддържате връзка

Вашите мощни вербални и писмени информационни умения ви разрешават да артикулирате точки и хрумвания ясно и малко. Това ви улеснява да предавате вашите известия, да карате другите да схванат вашата позиция или да ги убедите посредством мотив.

6. Свързване на точките

Можете да свържете видимо несвързани хрумвания и да видите модели и връзки. Това ви разрешава да достигнете до непозодирани открития или да измислите изобретателни решения, а оттова да извлечете смислени изводи от обстановки, прекарвания и данни, които други хора не могат да възпроизведат.



7. Чувство за комизъм

Имате положително възприятие за комизъм и можете да оцените остроумието и сарказма. Вие разбирате нюансите на езика, което ви улеснява да изграждате връзки, да печелите доверие и от време на време да създавате каламбури и занимателни мнения, с които да разсмивате хората край вас.

8. Адаптивност

Можете бързо да коригирате своя метод или тактика въз основа на обстановката, което ви разрешава да останете гъвкави и пъргави, когато е належащо. Способността ви да мислите на крайник ви дава преимущество пред другите, които нормално мъчно сменят мнението си, осланяйки се на един и същи модел на мислене. Със способността да се адаптираш разбираш и по какъв начин бързо да научаваш нови неща.

9. Емпатия и прочувствена просветеност

Имате мощно възприятие за съпричастност и можете да разберете страстите и гледните точки на другите хора. Вие сте в положение да употребявате логичност и разсъждения, с цел да се свържете с хората на прочувствено равнище, което ви улеснява да разберете техните мотивации и планове.

Уважавате възприятията на другите. Вие сте в положение да разпознавате както личните си страсти, по този начин и тези на другите и да ги употребявате, с цел да ръководите дейностите си във всяка дадена обстановка. Можете да останете спокойни даже когато сте подложени напрегнат!

10. Визия

Имате ясна визия за бъдещето и знаете по какъв начин да си поставяте цели и да ги постигате. Вашият логически метод на мислене ви разрешава да планирате напред, да предвиждате евентуални спънки и да коригирате тактиката си.

Вие сте наясно със себе си и можете да отразявате личните си мисловни процеси и дейности!



Заключение

Притежаването на верния набор от умения е от значително значение за триумфа във всяка област и тези 10 черти са чудесна основа за надграждане. Като развиете вашите умения за решение на проблеми, разбор, връзка, свързване на точките и адаптивност, вие ще можете да разбирате по-добре себе си, както и другите към вас.

Освен това притежаването на емпатия и прочувствена просветеност ви разрешава да останете невъзмутими под напън, до момента в който проявяването на комизъм ви оказва помощ за премахването на бариерите с хора, които може да не споделят вашите възгледи или отзиви.

И най-после, не забравяйте, че визията е основна – тя дава тенденция и цел на всички наши старания, с цел да можем да реализираме по-големи висоти! С тези познания в ръка, продължете напред, знаейки, че всичко е допустимо, в случай че имате блян и увереност.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР