По традиция в последния четвъртък на януари бяха избрани победителите

...
По традиция в последния четвъртък на януари бяха избрани победителите
Коментари Харесай

Седем награди в седмото издание на Академия за местни предприемачи 7.0,

По традиция в последния четвъртък на януари бяха определени спечелилите в “Академия за локални бизнесмени ” - стратегия за поддръжка на пускане и развиване на дребен бизнес в тютюнопроизводителните район – Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

Големият край бе на 25 януари в София. „ Академията “ е третият панел от програмата „ Забавно лято, грижовна есен “, финансирана от Филип Морис България, реализирана от Център Ринкър на Фондация Bcause.

 

Седем екипа бизнесмени завоюваха награди в общ размер от 37 000 лева за осъществяване на своите бизнес хрумвания. Това е следващ повишен награден фонд за програмата. За първи път цели седем плана получават безплатно финансиране и менторска поддръжка за реализиране на бизнес концепциите си. С всяка година ползата към програмата пораства, конкуренцията е все по-ожесточена, а журито е все по-затруднено в избора си.

 

Общо 46 екипа аплайваха с хрумвания за Академия за локални бизнесмени през 2023 година За идващия стадий, онлайн изявление, бяха определени 26, а от тях за присъединяване в образованията бяха селектирани 15 екипа.

 

В три следващи уикенда бизнесмените посещаваха лекции и извършения, усвоявайки бизнес познания и тактики, които да приложат на процедура. Екипите дискутираха своите хрумвания, опознаха се и станаха част от разрастващата се общественост на „ Академия за локални бизнесмени “.

 

След образованията и консултациите с ментори, 15-те екипа създадоха бизнес проекти, които показаха пред журито на огромния край. Водещ на връчването на премиите бе Живка Попатанасова, част от екипа на bTVНовините, а седемчленното жури имаше тежката задача да дефинира наградените.

 

Журито бе в състав: Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация BCause, Диляна Якова, управител “Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България, Мартина Григорова,изпълнителен шеф на SIS Credit, Цветан Филев, ръководител на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, Веселин Димитров, публицистичен шеф на Forbes България, Деница Соколова, управител „ Проекти “ в Дарик радио и Здравко Марков, създател и изпълнителен шеф на Lemark Invest Ltd.

 

Наградените планове са:

 

Проектът BOHO PRO от Силистра е огромният победител тази година с премия от 12 000 лева Елица Петрова предлага професионална серия от напълно натурални масла, с които масажисти да работят по-удобно и дейно, с цел да създадат прекарването на своите клиенти с изключение на потребно и доста прелестно. С поддръжката Елица ще може да усъвършенства производството, като закупи промишлен хомогенизатор, който смества съставките, и ще разпространява бизнеса си като направи корпоративен уеб страница.

 

Станислава Иванова от Благоевград получи  6 000 лева за своя план Nick’s Specialty Coffee. Заедно с бизнес колегата й, тя предлага особено точкувано кафе на зърна за ценители на кафето в рационален ценови диапазон. Благодарение на поддръжката ще разширят бизнеса и ще оферират и смляно кафе.

 

Стефани Згурева от Кърджали получи 5 000 лева за своето начинание Plant Atelier. Тя трансформира растенията в съвършения подарък за специфичен мотив или за някое огромно корпоративно събитие. Зелените подаръчета са устойчива алтернатива, която внася хубост и уют във всеки дом и са лесни за развъждане. С премията Стефани ще сложи началото на своя разсадник, с цел да може сама да отглежда растенията в задоволително огромни бройки.

 

Радост Василева и Димитър Падарев са професионални треньори от Разлог. Те оферират спортни занимания за деца и родители. “Спортувай с мен ” сплотява фамилиите и основава общественост, като всички могат да спортуват дружно и да прекарат пълноценно свободното си време.Те получиха премия от 4 000 лева, с която ще закупят спомагателни спортни принадлежности.

 

Джейляна Вранчева и Мустафа Кьосов от Гоце Делчев завоюваха 4 000 лева за плана си “Джейля - украшения от скандинавски мъх ”. Те оферират красива и функционална декорация за дома. С премията ще могат да закупят CNC машина, която да улесни направата и да усили производството.

 

Яница Карапенева от Силистра получи 4 000 лева за развиването на HPR-Training. Дипломиран ветеринарен психолог, Яница има хотел за кучета, предлага тренировки и цялостно обгрижване на домашните любимци.

Поощрителната премия от 2 000 лева завоюва и Светлозара Ковачева, ученичка в 12 клас от Силистра. Тя ще успее да усили производството на своите персонализирани резци и форми за сладки, с цел да поеме още повече поръчки.

 

„ Благодаря на Филип Морис България, че към този момент 10 години ни се доверяват да вършим тази устойчива стратегия по най-високите стандарти. Благодаря и на участниците, които споделиха с нас прелестните си хрумвания. Журито дълго разисква решението си, беше в действителност оспорвано. Това демонстрира, че доста от участниците заслужават премията. “, сподели Елица Баракова от Фондация BCause.

 

„ Винаги съм се вдъхновявала от тази стратегия - от смелостта и спокойствието на предприемчивите хора. Горда съм, че съм част от тази общественост и се вълнуваме за идното 10-о издание на програмата тази година, което желаеме да създадем особено. ”, означи Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

 

И отново по традиция всички – конкуриращите се бизнесмени, хората от журито, членовете на екипа и менторите потвърдиха, че всеки от финалистите е победител. Наградите са усилената работа и учене, структурирането на бизнес концепциите, новите другарства, контакти, хоризонти и благоприятни условия, включването в общността на Център Ринкър.

Явор Гочев, движещата мощ зад Център Ринкър, показа с финалистите:

 

„ Вярвайте на процеса. Всеки път се веселя да видя по какъв начин се развиват екипите. Вече имате доста положителни презентации и написани бизнес проекти, които ще ползвате за идващите си стъпки. Най-важната премия са новите другарства и това, че сте част от група, която върви напред. Ще разчитате на нас и в бъдеще, а ние разчитаме на вас, с цел да насочвате последващи претенденти към програмата “.

 

Дългосрочната стратегия е част от самодейностите на Филип Морис България за корпоративна обществена отговорност и тактиката за стабилно развиване на компанията – с нея се поддържат тютюнопроизводителните общности в следните посоки: летни просветителни академии за деца от 1-ви до 7-и клас, образования за учители в методите на неофициалното обучение, поддръжка за локални бизнесмени за пускане на бизнес в тези райони и здравна грижа за възрастните хора.

 

От старта си програмата “Забавно лято, грижовна есен ” обгръща 26 дребни обитаеми места в 11 общини от 6 тютюнопроизводителни района, а общата финансова инвестиция за последните 10 години възлиза на близо 2 млн. лв..

 

Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ в реализирането на програмата и тази година са Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР