По традиция в края на декември авторите на в. Файненшъл

...
По традиция в края на декември авторите на в. Файненшъл
Коментари Харесай

ПРОГНОЗИ: Салвини се връща, Джонсън успява

По традиция в края на декември създателите на в. „ Файненшъл таймс “ показват свои прогнози и упования за най-важните събития през идната година. Ето и тазгодишните:

1.    Ще съгласува ли Борис Джонсън комерсиална договорка с Европейски Съюз?



ДА. Това е неговата цел и той има положителни шансове да я реализира. Проблемът е, че не му остава доста време. Той на няколко пъти е посочвал, че желае да няма мита и квоти в търговията с всевъзможни артикули. А ЕС-27 също има интерес от сходна договорка.

2.    Ще се разпадне ли ръководещата коалиция на Ангела Меркел?



ДА . Германската канцлерка ще има проблем да резервира непокътната своята огромна коалиция поради завой вляво на социалдемократите. Новите водачи на ГСДП Норберт-Валтер Борянс и Саския Ескен бяха с определени въз основа на проект за овакантяване на обединението и тяхното заричане за увеличение на разноските ще се сблъска с финансово консервативния Християндемократически съюз на Меркел. ГСДП може да реши да избегне предварителни избори и да остави ръководството на държавно управление на малцинството до отдръпването на Меркел от политиката през 2021 година

3.    Ще се върне ли Салвини на власт в Италия?



ДА. След несполучливия опит за предварителни избори през август и отстраняването му от властта водачът на крайнодясната националистическа „ Лига “ Матео Салвини още веднъж води в изследванията. Коалицията, която взе властта пред 4 месеца се оказа неефективна, сходно на тази, която Салвини ликвидира.

4.    Ще завоюва ли Доналд Тръмп националния избор през ноември?



НЕ. През 2016 година Хилари Клинтън взе съвсем 3 млн. гласове повече от Тръмп, само че все пак изгуби изборите. Тази разлика може да се усили още повече, само че въпреки всичко Тръмп отново да бъде избран отново. Битката още веднъж отива към по-малките щати от Средния запад, които донесоха успеха на Тръмп последния път.

5.    Ще има ли война с Иран?

НЕ. Опасенията за спор сред Съединени американски щати, арабските им съдружници и Иран се усилиха през последните месеци, откакто администрацията на Доналд Тръмп разгласи тактика за оптимален напън над Ислямската република. Но макар войнствената изразителност Тръмп е показал принуда към силови дейности.

6.    Ще продължат ли митингите в Латинска Америка?

ДА. Основните аргументи за гнева – слаб напредък, сериозна неравнопоставеност и разбиране, че държавните управления пренебрегват потребностите на хората, няма да изчезнат. Недоволството през 2019 година не зачита политически окраски, удари държавни управления в Чили, Колумбия и Еквадор, само че смъкна и левия президент на Боливия. Проблеми може да чакат и Аржентина, и Мексико.

7.    Ще успее ли Еманюел Макрон да рестартира връзките с Русия?



НЕ. Френският водач Макрон предприе амбициозна самодейност да върне Русия назад в групата. Но пътят към всяко по-мащабно рестартиране минава през мирна договорка с Украйна, която не е изключително евентуална. Украинският президент бе определен с заричане да постави завършек на спора в Донбас. Но той не може да се съгласи с настояването на Москва за специфичен статут за района.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР