По традиция на Международния ден на театъра - 27 март,

...
По традиция на Международния ден на театъра - 27 март,
Коментари Харесай

Наградите ИКАР: Кои са номинираните в категорията „Водеща мъжка роля”?

По традиция на Международния ден на театъра - 27 март, Съюзът на артистите в България ще връчи националните награди ИКАР. Ето и кои са тримата номинирани в категорията " Водеща мъжка роля ".

Боян Арсов е приключил НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска преди две години . Той е част от трупата на Държавния язвителен спектакъл " Алеко Константинов "

Номиниран е за ИКАР за водеща мъжка роля за ролята си на Сехизмундо в " Животът е сън " по Педро Калдерон де ла Барка. Режисьор е Дина Маркова. Изпълнява спектакъл " ЗОНГ " в Центъра за просвета и спор " Червената къща ".

" Животът е сън " е една класическа пиеса, писана е преди 400 години от Калдерон де ла Барка. Той е испанският Шекспир. Историята е доста приказна. Това е един принц Хизмундо, който от своя татко е затворен в една кула, когато е роден, тъй като има предсказване, че той ще му отнеме трона. Това връщане от трона и качване на кулата го вършат, като го приспиват. И в действителност той се разсънва в двореца, по-късно отново го приспиват и той се разсънва в кулата. И там стартира тази негова битка да разбере кое в действителност е действителността и кое – сънят”, споделя Боян Арсов.

„ Приказките са доста богати на истини и те доста ловко споделят с нашия недопечен свят”, счита младият артист.

Бойко Кръстанов е приключил НАТФИЗ през 2010 година при проф. Здравко Митков . Той е част от трупата на Малък градски спектакъл " Зад канала ". Номиниран е за ролята си на Джон в " Петел " по Майк Бартлет с режисьор Стайко Мурджев в Младежкия спектакъл " Николай Бинев ".

„ Текстът на Майк Бартлет е доста ми хареса, доста е актуален. Наистина беше наслаждение да се работи по него. Още повече, че и с режисьора Стайко Мурджев сме почти връстници и имахме доста прекрасен разговор в целия развой. Аз още съм при започване на моя път и към този момент всичко, с което съм се занимавал, ми е било забавно и съм желал да го правя”, споделя Бойко Кръстанов.

Владимир Пенев приключва актьорско майсторство през 1982 година при проф. Николай Люцканов . Той е част от трупата на Народния спектакъл " Иван Вазов " и е номиниран за ИКАР за водеща мъжка роля за ролята си на Андре в " Бащата " от Флориан Зелер с режисьор Диана Добрева.

„ Това е от дребното функции, които са откровения и които надскачат просто добре свършена работа или хубава роля в хубаво зрелище. Ролята на Андре в " Бащата " е доста комплицирано. То е извънредно персонално, съдържа неща, които съм претърпял. Неща, за които имам чувство, че бих могъл да преживея. То съдържа фантазии, страхове и живот, което персонално мен доста ме вълнува”, показа Владимир Пенев.

„ Актьорската специалност не е единствено призванието да забавляваш другите, а да се опитваш да ги вдъхновяваш и възвисяваш. Нещо, което не се случва всякога и не се случва елементарно. Само когато изпитваш голямо почитание и почит към публиката и в никакъв случай не я подценяваш, единствено тогава съм сигурен, че ще се получи контактът, в което е смисълът на нашата професия”, счита артистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР