По-студените месеци идват с по-високи сметки за енергия за собствениците

...
По-студените месеци идват с по-високи сметки за енергия за собствениците
Коментари Харесай

Как да спестим от сметките за отопление през зимния сезон

По-студените месеци идват с по-високи сметки за сила за притежателите на жилища, а в идната зима съгласно някои прогнози те може да са даже още по-високи. Студеното време, множеството часове в къщи, по-кратките дни и дългите, тъмни нощи, дружно с поредност от празници, са единствено част от факторите, които  допускат, че семействата използват повече сила спрямо други интервали през годината.

Затова спестяването на електрическа енергия през зимата е от извънредно значение за фамилния бюджет, а също така е основно и за намаляването на въглеродния отпечатък. Добрата вест е, че има от ден на ден способи за икономисване на сила в домашни условия, когато температурата спадне, освен това – налични и устойчиви във времето. От фирма  споделят за три детайла от вкъщи, които въпреки и подценявани от мнозина, водят до доста съществени загуби на сила и надлежно – могат да се окажат прикрит източник на спестявания за съвсем всеки дом. 
-->
Инвестирайте в качествени прозорци и дограма

Енергийно ефикасното остъкляване понижава загубата на топлота през прозорците и стопира вероятно течение. Когато са качествени, без значение дали са алуминиеви, PVC или дървени, прозорците освен резервират топлината, а и изолират дома от външен звук. Наред с това енергийно ефикасните стъкла понижават натрупването на конденз отвътре на прозорците. 

Обърнете внимание  на входната врата

Малко хора осъзнават, че входната врата може да се окаже причина за по – високите сметки за отопление – поради не добра изолираност или некачествено осъществяване. С входните порти на компания Greenhome.bg се реализира по едно и също време както отбрана и сигурност, по този начин и отлични шумо- и топлоизолационни качества, и не на последно място – естетична визия.

Вратите се създават от 4 типа първокачествен, екологично чист и сертифициран в Германия дървен материал – смърч, дъб, явен и меранти, а също така могат да бъдат направени с декоративни термопанели. Коефициентът на топлопреминаване, измерващ количеството топлота, което минава през 1 кв.м панел за единица време, е K=1,4 W/m2 K. Всички панели са с дебелина 24 mm и 40 mm и имат вградени стъкла.

Външните щори понижават загубата на сила

Дори да се постави най-дебелият стъклопакет, още един пласт отбрана ще бъде единствено в плюс за енергийната успеваемост на дома. Като разследване от запазването на топлота в пространствата през зимата и обезпечаване на хладина през лятото, външните ролетни щори разрешават доста да спестите сила посредством рационално потребление на климатици и печки.

„ В обществото ни битува чувството, че когато става въпрос за екология и климатични промени, обособеният човек е безпомощен да реализира нещо и всички зависи от страните или огромните компании. Но истината е, че всеки от нас може да направи доста с цел да понижи въглеродния си отпечатък – в своето всекидневие и в дома си. Затова и нашият екип се концентрира върху предлагането на решения и артикули, способни да създадат всяко едно жилище по-енергоефективно, създавайки изгоди по едно и също време за фамилния бюджет и за природата “ – показва Весела Бориславова от Грийн хоум.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР