По-студени въздушни маси от Централна Европа ще понижат температурите, първия

...
По-студени въздушни маси от Централна Европа ще понижат температурите, първия
Коментари Харесай

Студ от неделя, снегът идва във вторник

По-студени въздушни маси от Централна Европа ще намалят температурите, първия сняг можем да чакаме във вторник и сряда.

Мощен антициклон ще запрати леден въздух над Балканите от вторник нататък и в композиция с по-ниско налягане над Средиземноморието ще се основат условия за превалявания, тук-там и от сняг.

В събота ще е най-вече облачно и на доста места ще превали дъжд, в неделя към този момент ще е по-студено, само че без превалявания, както и в понеделник.

Във вторник ще стартират валежи, в началото тук-там от дъжд, които в течение на деня ще минават в сняг. Ще вали и в нощта против сряда и частично в сряда, като преваляванията ще стартират първо на запад и северозапад, а по-късно ще превалява и в Южна България.

Тънка снежна завивка ще се образува тук-там в Северна България, в Предбалкана, по Високите полета на Западна България, както и в планините.  В региона на София се чака във вторник да превали дъжд, а след това да го обърне на сняг, като натрупа 2-3 см.

В сряда преваляванията бързо ще стопират и до края на идната седмица не се обрисуват нови превалявания. Температурите последователно ще се покачват и и основно на изток ще надвишават 10, 12 градуса.

Сутрешните минимални температури през идната седмица на доста места ще паднат и под нулата. По-сериозни превалявания, към този момент от дъжд, се обрисуват към 10-12 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР