По-строги мерки срещу допускането на китайски и други чуждестранни инвестиции

...
По-строги мерки срещу допускането на китайски и други чуждестранни инвестиции
Коментари Харесай

Великобритания планира затягане на регулациите за чуждестранни инвестиции

По-строги ограничения против допускането на китайски и други задгранични вложения се поддържат и в Брюксел.

" Англия ще продължи да бъде покровител на свободната търговия и магнит за гении. "
Грег Кларк, министър на бизнеса и енергетиката Още по тематиката
Новите ограничения за непознати вложения на Брюксел - риск за " комерсиална война "

Финландия е измежду главните опозиционери на предлагането на Юнкер
18 сеп 2017
Тези подозрителни китайски вложения

Брюксел желае по-строги инспекции на непознатите придобивания на европейски компании
8 сеп 2017
Китай завладява международния пазар, само че оставя заключени вратите към себе си

Ръстът на вложенията от Китай заплашва салдото на международната стопанска система
24 авг 2017
Европейската комисия приготвя по-строги правила за отбрана на основни европейски бизнеси

Целта на Брюксел е да ограничи придобиванията от китайски компании
14 авг 2017
Великобитания възнамерява да затегне регулациите при задгранични вложения в страната. Промените ще дадат на държавното управление по-голяма опция да управлява сливания и придобивания на компании със значение за националната сигурност. Новите регулации ще обиден дребните производители на военно съоръжение и част от високотехнологичния бранш, съобщи министърът на бизнеса и енергетиката на Англия Грег Кларк, който приготвя предложенията за промени.
По думите на Кларк Англия ще остане бранител на концепцията за свободна търговия, само че намесата на държавното управление при затварянето на избрани " малки врати " в законодателството е изцяло оправдана, написа Financial Times.

Къде са измененията

В момента държавното управление на Англия има правото на интервенция в два случая. Единият е в покупко-продажби по сливания, в които участващите компании имат годишен оборот над 70 млн. паунда. Вторият - в случай че след сливането компанията придобие дял над 25% от даден пазар. Новите регулации плануват условието за годишен оборот да бъде понижено до 1 млн. паунда, а процентният предел да отпадне.

Промените са ориентирани към дребните производители на военно съоръжение, част от високотехнологичния бранш в страната, както и на произведения с двойна приложимост, излиза наяве от изказването на Министерството на бизнеса и енергетиката.

Правителството на Мей от дълго време има съображения по отношение на задграничните вложения в избрани браншове. През септември предходната година министър председателят Тереза Мей даде зелена светлина на построяването на нуклеарната електроцентрала Hinkey Point с основно присъединяване на китайски компании, само че даде явен сигнал, че регулациите би трябвало да бъдат преразгледани в близко бъдеще.

Подкрепа от Брюксел

По-строги ограничения против допускането на китайски и други задгранични вложения се поддържат и в Брюксел. По време на речта си на 13 септември тази година президентът на Европейската комисия (ЕК) Жан Клод Юнкер адресира растящото терзание от някои страни членки по отношение на интернационалното наличие в основни браншове на европейския пазар. Промените, които Юнкер предложи, включваха непрекъсната връзка сред страните членки при положение на " противоречива " инвестиция, което да разреши директното присъединяване на Брюксел. Сред главните последователи на концепцията се подреждат Германия, Франция и Италия, които от дълго време лобират за затваряне на " малките врати " в европейското законодателство.

Очакват се още оферти

Според оповестеното изказване от английското министерство не е изключено на по-късен стадий да бъдат признати нови регулации, които да разрешат публична инспекция на по-широк набор от покупко-продажби предвид на терзания за държавната сигурност като " шпионаж, бойкот или изнудване ". Новият режим ще има " непринуден " темперамент за някои бизнеси, когато те сами ще уведомяват за договорката, до момента в който при отбранителния бранш да вземем за пример това ще бъде наложително.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР