Поддръжниците на AI и скептиците търсеха преломния момент на технологията

...
Поддръжниците на AI и скептиците търсеха преломния момент на технологията
Коментари Харесай

Закъснелият AI гамбит на Apple

Поддръжниците на AI и скептиците търсеха преломния миг на технологията - развиването, което затвърждава полезността на огромните езикови модели за бизнеса или потребителите и най-сетне слага известна тежест зад възходящите оценки на AI. Корпоративните изкуствен интелект бяха въведени, само че остава неразбираемо по какъв начин технологията ще увеличи долните линии. Потребителските приложения са пробни и лимитирани.

За мнозина най-подходящата потребителска приложимост би била като персонален помощник, вграден в смарт телефон. Така че беше напълно естествено Apple, производителят на iPhone и неговия „ цифров помощник “ Siri, да разгласи своя личен персонален помощник с изкуствен интелект тази седмица. Други AI играчи също се насочват в тази посока. Гугъл показа своя AI асистент Astra предишния месец и OpenAI се концентрира върху това да направи своя модел по-удобен за потребителя.

Изкушаващо е да се каже, че навлизането на закъснялата компания Apple в конкуренцията за AI е дълго търсената повратна точ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР