По-спешните операции са били извършени още вчера, съобщи завеждащият Клиниката

...
По-спешните операции са били извършени още вчера, съобщи завеждащият Клиниката
Коментари Харесай

Буяр Османи посети пострадалите в ”Пирогов”

" По-спешните интервенции са били осъществени още през вчерашния ден ", заяви завеждащият Клиниката по травматология проф. Диян Енчев: " Днес на двама от потърпевшите, един мъж и млада жена, предстоят интервенции ", добави проф. Мая Аргирова, която завежда Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

" Обмисляме тези, които са постоянни и има опция да си отидат в околните дни ", посочи тя. Все още не може да се предвижда след какъв брой дни ще бъдат превозени в Северна Македония. Вчера е пуснато писмо до Прокуратурата на България, с искане от страна на Северна Македония, техни специалисти да се включат в идентифицирането на жертвите като съгласно инфорамциите трима експерти от съседката ни ще се включат в работата по случая.

„ Това, което роднините чакат, е удостоверение за умрелите. Голям % от фамилиите са на мои другари, на мои познати от Скопие. От общината, от която и аз пристигам. Дори на тях не мога да им потвърдя, защото би трябвало всеки един да се разпознава. Затова разгласих имената, с цел да са наясно хората, че в случай че не са в болница, са от умрелите. Но не мога да потвърдя имената на умрелите “, сподели Османи.

Външният министър остава в столицата, с цел да спомага на роднините в общуването им с българските институции.

Веднага откакто бъде приключена идентификацията на жертвите, македонските управляващи ще провеждат по какъв начин да бъдат превозени.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи се срещна с околните на потърпевшите и починалите, които и през днешния ден чакат пред „ Пирогов “, с цел да получат информация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР