По-скоро страната отива към нови избори, защото политиците не са

...
По-скоро страната отива към нови избори, защото политиците не са
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: По-скоро отиваме към нови избори

По-скоро страната отива към нови избори, тъй като политиците не са си научили уроците. Това разяснява в предаването „ Твоят ден ” политологът Любомир Стефанов.

„ Политиката без разговор е изключена. Политиката от антични времена се схваща като метод на договаряния в общността за избиране на подобен, който да облагодетелства всички. Когато партизанстваш и радикализираш жителите на войнстващи племена или агитки, не можеш да очакваш противоположен резултат. Колкото и пъти да вървим на избори и да се държим по този метод, резултатът ще бъде този ”, съобщи Стефанов.

Според него „ Продължаваме промяната ” наподобяват „ като ядосани деца, на които са им откраднали захарното петле ”. А ГЕРБ от своят страна се пробват да показват държавнически метод, зад който прозират ясни планове – да не се отстъпва водачеството.

Любенов обаче напомни какво се е случило с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт в такава обстановка.

„ Всички останали имат не 1 на разум, а 21 на разум ”, разяснява Любенов.

„ Лидерите са тези, които поемат отговорност да съградят това, което съсипваха последните години. Да бъдат по този начин положителни и да поемат отговорност за безобразното си държание, което ни докара дотук ”, сподели Любенов.

Той напомни, че до момента третият мандат постоянно се дава на третата политическа мощ, която след тези избори е Движение за права и свободи.

„ Демократична България има късмет да направи нещо, само че това е обвързвано с намирането на четвърти, тъй като трима явно не стават. Това ще е доста комплицирано вървене по бръснача ”, разяснява Любенов.

Той разяснява и президента. „ За насипното положение, в което са българските политици не дребна заслуга има и президентът. В момента се пробва да поправя грешките си, само че е малко „ след дъжд качулка ”, сподели Любенов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР