По-скъпи чадъри и шезлонги ни очакват това лято по родното

...
По-скъпи чадъри и шезлонги ни очакват това лято по родното
Коментари Харесай

Made in BG! Какви пари ще искат нахалниците на плажа

По-скъпи чадъри и шезлонги ни чакат това лято по родното Черноморие. Цените в хотелите също отиват нагоре, заяви Българска национална телевизия.

Две плажни линии в Приморско са предложили оптималната цена за чадър, шезлонг и такъми от 50 лв. и 100 лв.. Според концесионерите, обаче, това не означавало, че в действителност ще костват толкоз. Стопаните на плажовете предложили по-високи суми, защото нямат право да ги надвишават до приключване на подписания контракт.
-->
" Аз съм уверен, че тази цена няма да я видите по никой български плаж. Това е направено за презастраховка, тъй като договорите, които сме сключвали преди 6-7 години - тогава никой не предполагаше, че ще има такава инфлация. Тази година договорите ще ни бъдат обновени със 17,8% ", съобщи Николай Димитров, заместник-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

По скъпи ще са и стаите в хотелите.

" Примерно, в случай че е била към 100 лева, тази година ще бъде 115-120 лева Силно се надявам българският консуматор и задграничният да понесе тези промени. Ако това върви с повишаването на приходите, не би трябвало да се усети толкоз фрапантно. Със сигурност ще има такива, които няма да могат да си го разрешат ", каза Антон Тръпков, хотелиер.

На този декор се регистрира огромен растеж при предварителните заплащания за отмора през лятото, защото туристите считат, че по-ранното заплащане им дава сигурност, че ваканцията им няма да се оскъпи.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР