По сигнал на Министерството на правосъдието ДАНС е установила към

...
По сигнал на Министерството на правосъдието ДАНС е установила към
Коментари Харесай

ДАНС е открила сериозни нарушения при дадени 5 златни паспорта

По сигнал на Министерството на правораздаването ДАНС е открила към този миг 5 случая със съществени нарушавания при приемане на българско поданство против вложения, като инспекцията продължава. Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по ТВ 1 в петък вечерта.

Тя добави, че Движение за права и свободи са закъснели с реакцията си по тематиката, защото още през лятото на предходната година служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов е изпратил писмо до ДАНС за 47 случаи, за които има подозрения за престъпления.

На процедура това са повече от половината от всички процедури, завършили с декрет за " златен паспорт " от 2013 година, когато влиза в действие тази законова опция у нас, означи Йорданова.

" Това са случаи, при които е добито българско поданство против изказвания, че претендентите са създали съществени вложения в страната. Установяват се обаче доста притеснителни данни. Например декларирани са вложения в скъпи бумаги, които по-късно бързо трансформират притежателя си. Засечена е и порочна система за прекачване на финансови средства ", сподели правосъдният министър.

Министерството на правораздаването има направен законопроект за анулация на капиталовото поданство, който се чака да бъде прегледан на идващото съвещание на Министерския съвет, добави Йорданова.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР