Ефективен протест на висшите училища. 44 университета не отвориха врати

...
Ефективен протест на висшите училища. 44 университета не отвориха врати
Коментари Харесай

Въпреки първия транш от обещаните пари: 44 университета не отвориха врати

Ефективен митинг на висшите учебни заведения. 44 университета не отвориха порти през днешния ден. Това се случва, макар че държавното управление отпусна първия транш от обещаните общо близо 80 милиона лв. за хонорари.
 
Александър Чаначев през днешния ден не организира занятията си със студентите в Минно-геоложкия университет.

„ Това, което е най-важно е страната ситематично да се грижи за образованието, тъй като то би трябвало да е приоритет “, сподели гл. ас. доктор Александър Чаначев, катедра „ Обогатяване и преработване на първични материали “.

Незипълнение на политики, а не просто пари за хонорари е повода Минно-геоложкият университет да се включи в митинга.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

„ Заплатите са функционалност на политиките, има ситемно недофинансиране в научно-изледователския бранш, в художествено креативната активност на университетите, в финансовите разноски. Забележете парадокса - нашите студенти идват от междинното обучение, където има СТЕМ кабинети и всичко е поредено и се връщат в XIX век в университеите “, каза проф. доктор инж. Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.

Готовността за митинги обаче остава, уточни президентът на КНСБ Пламен Димитров

През днешния ден образователни занятия не се организираха. Не бяха анулирани единствено плануваните изпити. В знак на митинг преподаватели и чиновници от Великотърновския университет излязоха пред образователното заведение.

„ Не е неприятно да си напомнят тези хора, че в действителност, с цел да заемат тези длъжности, са приключили висше обучение, и да си помислят за качетсвото на това висше обучение, което значително се дефинира от мотивацията на преподавателите “, посочи проф. доктор Магдалена Легкоступ, декан на Православен богословски факултет - ВТУ.

Ще има ли митинги?

В митинга не се включиха синдикатите, които взеха решение да изчакат и да видят дали държавното управление ще съблюдава поетите задължения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР