По-сериозни наказания за учениците, ако закъсняват за час. Това предвижда

...
По-сериозни наказания за учениците, ако закъсняват за час. Това предвижда
Коментари Харесай

По-строги наказания за учениците, които закъсняват за час

По-сериозни санкции за учениците, в случай че закъсняват за час. Това планува Наредбата за приобщаващо обучение, която към този момент е в действие.

Досега, в случай че закъснеят за час учениците получаваха 1/3 неизвинено неявяване. Вече при забавяне до 20 минути за час наказването ще бъде 1/2. И по този начин по-бързо ще се стига до оптималния разрешен брой. А той се резервира без смяна - не-повече от 15 за една образователна година. Ученикът ще може да отсъства до 3 дни в една образователна година с записка от родител, в случай че класният разреши. За отсъствия до 7 дни родителят ще би трябвало да изиска позволение от шефа, заяви Нова телевизия.

По-сериозното наказване при забавяне за час е по предложение точно на шефа на 51-во учебно заведение - Асен Александров.

По-бързото трупане на неизвинени ще докара до по-бързи санкции. Например при 5 отсъствия по неуважителни аргументи за месец се стопират детските.

Ако ученикът закъснее повече от 20 минути ще се брои за цяло неявяване. Обикновено децата закъсняват за часовете до 10 минути.

И още едно предписание - учениците ще би трябвало да предават извинителните бележки от доктор до три дни, откакто са се върнали на учебно заведение.

Но да извиниш неявяване не е толкоз мъчно, настояват децата.
тагове възпитаници забавяне час наказание
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР