Започва най-мащабното за годината национално учение с международно участие на

...
Започва най-мащабното за годината национално учение с международно участие на
Коментари Харесай

Започва най-голямото учение на Специалните сили за 2024 година

Започва най-мащабното за годината национално обучение с интернационално присъединяване на Специалните сили на Българската войска „ Stealth Dagger 24 “.
Прочетете още
Двустепенното тактико-специално обучение „ Stealth Dagger 24 “ ще продължи през идващите седмици и ще бъде извършено в разнообразни региони на територията на цялата страна. По време на учението за първи път в нашата военна история ще бъдат оценени по едно и също време бойните качества на две Тактически групи за Специални интервенции от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) по стандартите на Съюзното командване на НАТО по интервенциите (SOFEVAL). Формированията ще бъдат сертифицирани за носене на дежурство в границите на новия модел на силите на НАТО.

Целта на учението „ Stealth Dagger 24 “ е инспекция на качествата на участващите щабове и формирования от СКСО в обмисляне и осъществяване на специфични интервенции за влияние върху цели и обекти от оперативно и стратегическо значение и за противопоставяне на асиметрични закани по стандартите на Алианса.

По време на учението ще се отработват задания в съгласуваност и взаимоотношение с съставни елементи от стандартните сили.

Офицер провеждащ учението е заместник-командирът на СКСО полковник Иван Райков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР