Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити, за първи

...
Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити, за първи
Коментари Харесай

Калин Стоянов първи получи нова лична карта

Н овите персонални документи съдържат доста и по-сериозни отбрани , за първи път има биометрични данни – пръстови отпечатъци от двете ръце, а след известно време ще има опция и за така наречен електронна идентификация. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов , който получи първата персонална карта от ново потомство.

Издаването на новите персонални документи стартира от през днешния ден.

Стоянов добави, че до края на годината цените за нови персонални документи ще останат досегашните, само че идната година ще има актуализация на цените.

Служебният министър на вътрешните работи добави, че жителите ще могат да употребяват старите си персонални документи и не са задължени да ги сменят в този момент.

По отношение на това дали има предложение да остане на поста си като министър, както отговори преди дни, Стоянов сподели, че България има голяма потребност от постоянно устойчиво държавно управление, което да продължи да осъществя предпочитаните национални политики.

„ За момента аз нямам предложение, не съм разговарял с никого, в случай че вероятно получа такова предложение, аз и моят екип сме подготвени да довършим това, което сме почнали, а те са много неща “, разяснява Стоянов.

Във връзка с незаконната миграция обстановката е извънредно спокойна, заяви още Стоянов.

По данни на гранична полиция сега, от началото на годината до през днешния ден имаме 73% спад на незаконната миграция, съпоставено със същия интервал за 2023 година

По думите на Стоянов границата се охранява по този начин както би трябвало и това ще бъде един от главните моменти, които ще бъдат водещи да бъдем признати в Шенген и по сухопътните граници до края на годината.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР